hem×
Inför resan Om oss Kontakt


Med husbil i Danmark

För oss är Danmark mest en transportsträcka på väg söderut, och i det sammanhanget har vi hittat två fina ställplatser i Aabenraa dit vi gärna återvänder när vi kör över Bält-broarna. Vi har också varit i Ribe när vi bilat på sydvästra Jylland. Vi har tyvärr bara gjort en tur med syfte att besöka enbart Danmark, den resan gick till Lolland och Mön.

Vi använde DK-Camping guide för att hitta campingar och ställplatser, den innehåller en särskild del för husbilar: Quickstop camping. Mer information finns på:


Lolland och Mön i augusti 2012

Det bestående minnet av resan är den vackra naturen som Danmark har att erbjuda. Vi besökte två platser: Albuen på Lollad och Möns klint på Mön, två helt olika naturupplevelser men båda väl värda en resa. Det finns gott om campingar och ställplatser i Danmark och i augusti var det inga problem att få en bra plats för husbilen.

Vi åkte först till Albuen som ligger alldeles vid havet på västra sidan av Lollan. Här är naturen "typiskt dansk", platt och med långa sandstränder. Det finns en 45km lång cykelbana mellan Rödby och Nakskov som går utmed havet och passerar Albuen. Vi tog en cykeltur till Nakskov, det var väldigt fint och lätt att cykla, och Naksov är en söt liten stad. Vi gjorde en heldagsutflykt till fots ut på Albuen strand, en 6km lång "landtunga" ut i havet, mycket speciellt och mycket vackert med hav på båda sidor när man går.

Vi körde vidare till Möns klint som ligger längst i öster på Mön. Här är naturen kuperad och Möns klint består av höga vita kalkstensklippor som stupar ner i havet. Här spenderade vi en hel dag vid Geocentret där vi följde vandrings-leder runt klinten och ner till stranden. Det var en nästan exotisk upplevelse med de höga vita klipporna, havet och solen, det kändes som att vara vid medelhavet. Dagen efter tog vi en tur på cykel och besökte Klintholms havn och Liselunds slott, en fin tur men med oväntat mycket uppförsbackar.Vår resa i Danmark

  • Vi reste: 9-16 augusti 2012
  • Resans längd: 150 mil
  • Resans höjdpunkter: Möns klint
  • Kostnad för broar: 716SEK
  • Kostnad för campingar o ställplatser: 1.900SEK
  • Vår resväg: Göteborg - Mölle - Albuen - Möns klint - Göteborg