? resgodis.se - Stockholm

hem×
Inför resan Om oss Kontakt


Stockholm, november 2013


Vi tog tåget till Stockholm för att se Jonas Gardell's föreställning "Mitt enda liv" på Maximteatern. Varma kläder och bra promenadskor var på när vi traskade ut på gatorna lördag eftermiddag. Julskyltningen var redan uppe och det var ett vimmel av människor överallt. Vi besökte några favoritaffärer (som vi saknar i Göteborg): Hestra concept store, Travel heroes och Nespresso boutique.

Innan föreställningen på Maximteatern träffade vi ett par vänner och tillsammans åt vi en mycket välsmakande middag på Villaggio, en trevlig italiensk restaurang på Östermalm. Jonas Gardell var i toppform och bjöd oss på många skratt, en del allvar och stor underhållning. Vi var väldigt nöjda med dagen när vi gick tillbaka till hotellet på lördag kväll.


Vi hade bokat rum på Comfort hotell på Kungsbron, rummet var litet, läget var bra. På söndag morgon serverades en stor frukostbuffé och efter maten promenerade vi till Djurgården. Vi hade förbokat biljetter till Abba-museet och skulle vara på plats kl 11.15. Där var det fullbokat och lite trångt. Vi var väldigt glada över att vi betalade för varsin "audioguide", det är en liten lur där man kan lyssna till Abbornas berättelser medan man går runt på museet. Man för höra en hel del roliga anekdoter berättas av dom själva.

Efter ett par timmar på museet tog vi Djurgårdsfärjan till Slussen och flanerade genom Gamla stan. Det är alltid mysigt att gå i de smala gränderna och titta in i de små butikerna. Det började bli dags för lunch och det finns många restauranger i Gamla stan, vi slank in på Sallys och åt köttbullar med potatismos som smakade väldigt gott.

Eftermiddagen ägnade vi åt mer promenad och lite shopping. Comfort hotell lät oss ha kvar rummet ända till kl18 utan extra kostnad! Det gjorde att vi kunde gå upp på hotellet en stund och packa våra väskor innan vi tog tåget tillbaka till Göteborg. Trötta i fötter och ben, men väldigt nöjda med en intensiv helg i vår vackra huvudstad.Vår resa till Stockholm

Tidpunkt
23 - 24 november 2013
Resan dit
Vi tog SJ snabbtåg Göteborg - Stockholm. Det tog 3 timmar och 15 minuter och kostade 419 SEK per person för t/r biljett (vi bokade 3 månader i förväg)
Hotell
Vi bodde på Comfort hotell på Kungsbron, mycket nära centralstationen. Vi hade bokat ett litet rum, men det fungerade bra för en natt. Frukosten var väldigt bra. Vi betalade 880 SEK för en natt.
Väder
Soligt men lite blåsigt. Temperaturen låg runt nollstrecket, men vinden gjorde att det stundtals kändes lite kyligt.